Šiuos mielinius ragelius galima daryti pagal savo norus : dėti nutellos, šokolado , tepti uogienės ir užbarstyti kokoso drožlėm ar cinamonu.
These yeasty
croissants
you can make as you wish: with nutella, chocolate, lubricate with jam ant pour some coconut shavings or cinnamon on it.
tešlai:for the dough:
- 180 g miltų
180g flour - 5 g šviežių mielių
5g fresh yeast - 170 g šilto pieno
170 g warm milk
Pagrindinei tešlai:for the main dough:
- 190 g miltų
190g flour - 1 kiaušinio
1 egg - 40 g sviesto
40g butter - 55 g cukraus
55g sugar - žiupsnelio druskos
pinch salt
to coat:
- kiaušinio trynio ir lašelis pieno
1 egg yolk and droplet of milk
- 1
tešlai skirtus produktus užminkyti (gausis ganėtinai skystoka tešla,
bet tokia ir turi būti) ir padėti uždengus kambario temperatur
oj 1 val
pastovėti.
Knead first dough products ( it will be a little bit liquid dough, but it have to be like that) and cover it with something, then put it somwhere in chamber temperature for an hour. - Pagrindinei tešlai skirtus produktus
susidėti į didesnį indą (šaltą sviestą susipjaustyti gabaliukais),
sudėti pakilusią 1 tešlą ir užminkyti viską. Padėti uždengtą 30 min
pastovėti.
Put the manual dough products into bigger dish ( cold butter slice into pieces), then put the rise first dough in it and knead everything. Cover it and put for 30 min away. - Pasidaryti norimo dydžio ragelius (suformuoti pailgą trikampį lyg picos gabalėlį (arba išsiminkiti tešlą į apvalų blyna ir jį istrižai supjaustiti , išeis tie patys trikampėliai) ir sukti trikampį nuo plačiosios vietos link siaurosios) , susidėti ant kepimo
kilimelio, uždengti ir leisti 45 min pastovėti. Aptepti kiaušinio trynio
ir pieno plakiniu.
Make your wanted size croissants ( form oblong triangle, like pizza slice ( or knead dough into circle form and slice it lengthwise, it will be the same triangles) then turn triangles from the wide side to narrow), put everything onto baking paper, cover it and put away for 45 min. Later coat it with egg yolk mix. - Pašauti į įkaitintą 190
°
orkaitę 15 min.
Put into glowing 190 ° oven for 15 min.
Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/2010/09/mieliniai-rageliai.html
I get it from: http://aguonele.blogspot.com/2010/09/mieliniai-rageliai.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą