2012 m. rugpjūčio 3 d., penktadienis

Mieliniai rageliai su nutella

Šiuos mielinius ragelius galima daryti pagal savo norus : dėti nutellos, šokolado , tepti uogienės ir užbarstyti kokoso drožlėm ar cinamonu.

These yeasty croissants you can make as you wish: with nutella, chocolate, lubricate with jam ant pour some coconut shavings or cinnamon on it.
tešlai:
for the dough:

  • 180 g miltų
    180g flour
  • 5 g šviežių mielių
    5g fresh yeast
  • 170 g šilto pieno
    170 g warm milk

Pagrindinei tešlai:for the main dough:
  • 190 g miltų
    190g flour
  • 1 kiaušinio
    1 egg
  • 40 g sviesto
    40g butter
  • 55 g cukraus
    55g sugar 
  • žiupsnelio druskos
    pinch salt
Aptepimui:
to coat:
  • kiaušinio trynio ir lašelis pieno
    1 egg yolk and droplet of milk
  1. 1 tešlai skirtus produktus užminkyti  (gausis ganėtinai skystoka tešla, bet tokia ir turi būti) ir padėti uždengus kambario temperatur oj 1 val pastovėti.
     Knead  first dough products  ( it will be a little bit liquid dough, but it have to be like that) and cover it with something, then put it somwhere in chamber temperature for an hour.
  2. Pagrindinei tešlai skirtus produktus susidėti į didesnį indą (šaltą sviestą susipjaustyti gabaliukais), sudėti pakilusią 1 tešlą ir užminkyti viską. Padėti uždengtą 30 min pastovėti.
    Put the manual dough products into bigger dish ( cold butter slice into pieces), then put the rise first dough in it and knead everything. Cover it and put for 30 min away.
  3. Pasidaryti norimo dydžio ragelius (suformuoti pailgą trikampį lyg picos gabalėlį (arba išsiminkiti tešlą į apvalų blyna ir jį istrižai supjaustiti , išeis tie patys trikampėliai) ir sukti trikampį nuo plačiosios vietos link siaurosios) , susidėti ant kepimo kilimelio, uždengti ir leisti 45 min pastovėti. Aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu.
    Make your wanted size  croissants ( form oblong triangle, like pizza slice ( or knead dough into circle form and slice it lengthwise, it will be the same triangles) then turn triangles from the wide side to narrow), put everything onto baking paper, cover it and put away for 45 min. Later coat it with egg yolk mix.
  4. Pašauti į įkaitintą 190 ° orkaitę 15 min.
    Put into glowing 190 ° oven for 15 min.
   

Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/2010/09/mieliniai-rageliai.html
I get it from:  http://aguonele.blogspot.com/2010/09/mieliniai-rageliai.html

Pagaminta: Augustės.It was made by Augustė.

 Bon appetit from Dictators


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą