2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Tarybinės bandelės

Šiuo metu vis rečiau papildome savo blog'ą , nes nemažai laiko reikalauja mokslai ,renginiai  bei artėjančių kalėdų planavimas , dovanų pirkimas. Bet stengsimės rasti laiko ir blogo rašymui ,bei naujų blogo idėjų įgivendinimui .
 Tai mano mėgstamiausias batono ir bandelių receptas. Su šiuo receptu galima daryti batoną, bandeles , bagetes. Mūsų šeima anksčiau visada pirkdavo batonus, bet tai daryti nustojome, kai pabandėm išsikepti šitą batoną. Jo skonis neprilygsta jokiam parduotuviniui batonui nei skoniu nei išvaizda. Manau, kad tikrai verta sugaišti kelias minutes dėl šių bandelių.
Šios bandelės puikiai tinka priešpiečiams, reikia tik įpjauti ir užsidėti norimų ingridientų.
P.S: kadangi fotografuota seniau , nuotraukose yra tik galutinis variantas.
gaminasi ~2h.15min
  • 500 g miltų 
  • 260 ml šilto vandens 
  • 15g šviežių arba 7g sausų mielių
  • 1 1/3 a.š. druskos
  • 1 1/2 a.š. cukraus
  • 40 g sviesto
aptepimui (nebūtina):
  • kiaušinio trynio ir pieno mišinio arba grietinėles
  • sezamo sėklų  
  1. Mieles išsitirpinti vandenyje.
  2. Miltus,druską ir cukrumi suberti  į didesnį dubenėlį.
  3.  Į  sausus produktus (miltų mišinį) supilti mielių skystimą ir pradėti minkyti tešlą. 
  4. Sudėti pjaustytą sviestą ir užminkyti tešlą. minkyti apie 10min.
  5. Užminkytą tešlą kildinti apie 40 min.
  6. Formuoti batoną ar bandeles, suformavus vėl uždengtas pakildinti apie 50 min. 
  7. Kai bandelės pakyla, jas reikia aptepti grietinėle, užberti sezamo sėklų ir įpjauti (jeigu tai batonas). Kepti 180°, 30-35 min.

Bon appetit from Dictators.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą