2012 m. gruodžio 5 d., trečiadienis

česnakinės bandelės

 Gaminasi apie 2h
  • 125 ml pieno
  • 8 g šviežių mielių
  • 1/4 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. raudonėlio
  • 180 g miltų (gali prireikti daugiau)
  • Sviesto mišiniui :šauksto minkšto sviesto,  petražolių bei mažos skiltelės česnako smulkinto.
  1.  I pieną supilti cukrų, idėjus mieles išmaišyti, kad jos ištirptų.  
  2.  Miltus sumaišyti su druska,  raudonėliu. I šią masę supilti pieno ir mielių mišinį ir užminkyti tešlą.
  3. Užminkykite tešlą , ir pastatykite ją šiltai , kad pakitų apie 1h.
  4. Kol tešla kyla , pasidarykite sviesto mišinį:visus reikiamus ingridientus sutrinkite šakute 
  5. Pakilusią tešlą išsiverskite ant truputi  miltuoto stalo.Perminkykite ir išpadalintų mažų gabaliukų suformuokite bandeles.Jas dėkite ant kepimo popieriaus, uždengti ir leisti 30 min šiltai pastovėti.
  6. Orkaite įkaitinkite iki 190°, dėkite apačioje gilesnę skardą su verdančiu vandeniu (nebūtinai) . Po 15 min aptepkite sviesto mišiniu. Kai bandelės įgaus spalvą dar kartą aptepti ir 1 ar 2 min dar leisti pakepti. Ištrauktas vėl aptepti sviestu. Kepti kol gražiai apkeps :)
    šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/2010/10/pikantiskos-bandeles-mini-varijantas.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą